2025-09-06

فوائد المحشي

 

دكتور محمد الشافعي 

المحشي رغم إنه بيُعتبر "وجبة دسمة" في نظر ناس كتير، إلا إن ليه فوائد حلوة لو اتعمل بطريقة صحية:

1. الخضار المستخدم (كرنب، كوسة، باذنجان، ورق عنب...):

غني بالألياف → يساعد على الهضم ويمنع الإمساك.

فيه فيتامينات (A، C، K) ومعادن زي البوتاسيوم والماغنسيوم.

الكرنب والورق الأخضر فيهما مواد مضادة للأكسدة تحمي من بعض الأمراض.

2. الأرز:

مصدر طاقة لأنه فيه كربوهيدرات.

لو اتعمل بأرز بني أو قليل الكمية يبقى مفيد أكتر.

3. التسوية في الطماطم:

الطماطم فيها مادة الليكوبين، مضاد أكسدة بيساعد على حماية القلب والمناعة.

4. إضافة الخضرة (شبت، بقدونس، كزبرة):

مليانة معادن وزيوت طيّارة بتنشط الهضم.

فيها فيتامينات مهمة للدم والعظام.

5. قليل الدسم لو اتعمل بزيت خفيف:

المحشي في الأساس نباتي، يعني ممكن يكون صحي جدًا لو ما اتعملش بسمن كتير أو دهون تقيلة.

🔹 الخلاصة:

المحشي مفيد لو اتعمل بزيت بسيط، مع خضار طازة، وأرز مش كتير.

لكن لو اتعمل بكمية دهون كبيرة (سمن/زيت) أو اتاكل بزيادة، ممكن يسبب ثقل على المعدة وزيادة وزن.

ليست هناك تعليقات: